Gezegenimiz İçin...



  • Başta iklim değişikliği olmak üzere dünyanın karşı karşıya olduğu çevre sorunlarına dikkati çekmeyi amaçlayan çevre hareketi "Dünya Saati", bu yıl 27 Mart 2021 Cumartesi Saat 20:30 - 21:30 saatleri arasında  gerçekleştirilecek.

    WWF-Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, dünyaya olan sevgisini göstermek isteyen herkes, dunyasaati.org'a girerek dünya için yapabileceği bir iyilik seçip değişime katkıda bulunabilecek.

    "Dünya Saati" kampanyasının destekçileri, 27 Mart akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatmanın yanı sıra, dunyasaati.org sitesinden ünlülerin verdiği görevleri yerine getirip, her yıl Mart ayının son Cumartesi günü düzenlenen çevre hareketinin parçası olabilecek.

    Önemli isimlerin destek verdiği ve insanları dünya için bir iyilik yapmaya çağırdıkları kampanya, gezegendeki değişimin ancak tüm insanların bir araya gelmesiyle mümkün olduğunu ortaya koymayı amaçlıyor.

    WWF'nin 2007 yılında Avustralya'da başlattığı, dünyanın "en büyük" çevre hareketi olma özelliğini taşıyan kampanyaya, 2013 yılında dünyada 150'den fazla ülkede 7 binden fazla şehirde 2 milyardan fazla insan katıldı. 2013'te Dünya Saati'nin Türkiye ayağında 12 sembolik yapı ışıklarını kapatırken, Boğaz köprüleri, kampanyanın Asya'dan Avrupa'ya geçişinin sembolü olmuştu.

    "Gezegenin sorunlarının çözümü için fırsat"

    Açıklamada görüşlerine yer verilen WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Bayar, Dünya Saati'nin her yıl daha fazla kişiye ulaşan bir hareket olduğu belirterek, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla başlayan hareketin, artık bir saatin de ötesine geçerek tüm çevre sorunlarının gündeme getirilebileceği, tüm yıla yayılan bir tartışma zemini yarattığını aktardı.

    Bayar, "Kaynakların aşırı tüketimi ve buna bağlı oluşan kirlilik sebebiyle gezegenimizin kapasitesini aşıyor, sürdürülebilir bir gelecekten uzaklaşıyoruz. Tek evimiz olan gezegenimizi korumak için artık kaynakları, doğanın koşullarına ve sınırlarına göre yönetmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

    Sürdürülebilir bir gelecek için, bireylerin, kurumların ve hükümetlerin bir araya gelmesi ve beraber hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Bayar, hareketin, dünyanın sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak için önemli bir fırsat oluşturduğuna işaret etti.

    WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak ise bu yıl dunyasaati.org ziyaretçilerini bir sürprizin beklediği bilgisini vererek, şunları kaydetti:

    "WWF-Türkiye olarak bu yıl Dünya Saati'nde herkesin dünyaya olan sevgisini gösterebilmesi için bir platform oluşturduk. Bu sayede herkes dünya için bir iyilik yaparak, bunu diğer insanlarla paylaşabilecek. Dünya Saati, hep birlikte hareket etmenin gücünü sembolize eden ve toplumun tüm kesimlerine ilham veren bir hareket. Biz de insanların desteğinden güç alarak, Türkiye'de her yıl daha fazla insanı çözümün bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz."


19.03.2014
Ali BAYKALA
Okunma:  (  2733  )